Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

duminică, 8 iulie 2012

Rolul lui Crin Antonescu în dezvoltarea clasei politice


Recent am aflat câte ceva despre viața personală a lui Antonescu. Antonescu este un om onest. Nu este un fost colaborator al securității și nici un impostor. Dacă era, ar fi fost era lichidat ca Mona Muscă, ajunsă prea sus în sondaje și un posibil pericol pentru Băsescu.

Spre deosebire de Ponta, un instrument al mafiei post-comuniste, cred că Antonescu joacă o carte personală în această criză.

Ura lui contra lui Băsescu este întemeiată pe două fapte majore: demersurile lui Băsescu de a distruge PNL-ul și, mai ales, ofensele lui Băsescu în dezbaterea televizată de la Cluj din timpul campaniei electorale din 2009, când a adus în discuție situația primei soții a lui Antonescu (aceasta s-a sinucis, având cancer).

Din punct de vedere al țării, Antonescu are un rol pozitiv în evoluția instituțională a României, în sensul că a făcut o demonstrație cu privire la unde se poate ajunge când cei care apără cauza țării calcă în picioare persoane. Băsescu e un holist care a întâlnit o nucă tare în Antonescu. Prea tare chiar și pentru un căpitan de navă, de vreme ce tot repetă că el e căpitan de navă. N-ar repeta-o dacă s-ar simți bine în pielea lui.

Rolul lui Antonescu este următorul: ne-a învățat că discursul patriotic și justițiar are o valoare nulă dacă nu e cuplat cu respectarea persoanelor. Aruncă țara în haos, pentru că radicalizează oponenții.

Dincolo de acest merit, păcat că nu l-a putut ierta pe Băsescu. Nu este acceptabil ca România să fie un instrument pentru rezolvarea problemelor personale ale cuiva. Una e să îți faci fata parlamentar european, un moft, și alta e să susții plagiatori în guvernul țării, să bați palma cu oameni ca Voicu, să faci varză credibilitatea instituțiilor țării doar ca să pui la punct un om lipsit de scrupule.

Îl înțeleg pe Antonescu, dar nu îi pot accepta agenda publică. Probabil că aducerea lui Băsescu în situația de a fi suspendat este meritată pe plan personal, pentru că a generat ură călcând în picioare oameni, dar este nemeritată pe plan instituțional. Norocul lui !

La referendum o să votez împotriva demiterii Președintelui, nu împotriva demiterii lui Băsescu.

Un comentariu:

  1. La drept vorbind, nu am ceva împotriva omului Antonescu și constat că Băsescu a avut minusurile lui. Dar de la asta și până la agenda ilegală a USL, la care Antonescu subscrie, este cale lungă. Iar agenda primează, din punctul meu de vedere, deoarece prin ea se realizează derapaje instituționale și legale. Așa că pe primul loc trebuie pusă Președenția, nu omul. Majoritatea USL a votat împotriva Constituției, astfel încât Președenția, ca instituție a statului, trebuie menținută în echilibru. Succes!

    RăspundețiȘtergere