Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

marți, 31 iulie 2012

Unde duce alianța dintre Biserică și Stat în absența libertății


Pentru tot mai multă lume devine în mod public clar că jocurile loviturii de stat din România s-au făcut mai la est. În mod interesant, cheia tactică a rezolvării a fost alianța dintre români și maghiari:

Societatea deschisă este esențială funcționării Bisericii ca instituție: http://virgilalexandruiordache.blogspot.ro/2011/08/libertarianism-si-ortodoxie-un-dialog.html

Rezultatul referendumului de duminică și susținerea politică pe care europenii au acordat-o reprezentanților dreptei politice sunt benefice și pentru evoluția stării spirituale a țării.

În acest context, apare limpede că direcția ecumenică reprezentată de actuala conducere a Bisericii Ortodoxe Române are o valoare strategică uriașă pentru interesul național și spiritual al românilor, în pofida aparenței că gruparea fundamentalistă ar fi mai patriotă. Indirect, în 2007 la alegerea Patriarhului s-a dus o confruntare și pentru viitorul european al țării.

Care ar fi fost rezultatul referendumului dacă la conducerea BOR aveam linia tradiționalistă, accentuat anti-occidentală, de genul celor din Familia Ortodoxă:

În curând nu am mai fi fost în Europa și NATO, iar libertatea politică și spiritualitatea ar fi mers spre linia rusă și iraniană.

Putem înțelege din acest eveniment revelatoriu, lovitura de stat, că România este și va mai fi pentru încă mult timp un front subteran de luptă între forțele geopolitice.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu