Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

duminică, 24 februarie 2013

Succes, Monica Macovei !


Decizia sa are o importanță crucială pentru țara noastră. Candidatura sa se contrapune rețelei de interese financiare transpartinice reprezentată de Vasile Blaga, dar și grupului oamenilor lipsiți de cultură, gen Băsescu, bine intenționați dar fără capacitate de lider cu anvergură internațională în afara unor conjuncturi favorabile, reprezentați acum de Elena Udrea.

Se spune că cel mai bun nu poate ieși niciodată învingător, pentru că cei mediocri sunt pur și simplu mai numeroși. Previzibil ar fi ca Macovei să o susțină finalmente pe Udrea, contra acceptării unui agende reformiste drastice.

Poate că totuși, după ce va strânge suficiente voturi în jurul său, Elena Udrea va ști să facă pasul strategic înapoi pentru a o susține pe Monica Macovei, ca parte din echipa mai largă a celor care sunt decis pro NATO, pro-Euroapa, dar mai ales pro cinste, pro moralitate, pro-stat de drept.

Cu Monica Macovei lider de partid românii nu ar mai avea de ales între un rău mai mare și unul mai mic, ci realmente pe cineva bun cu adevărat. Bun pentru țară, bun pentru Europa de al cărei destin ne-am legat.

Succes, Monica Macovei !

 

2 comentarii:

  1. Monica Macovei reprezintă fără îndoială un politician onorabil și extrem de bine văzut în străinătate, tocmai de aceea este foarte utilă ca parlamentar european pentru România. Problema este una simplă: de ce Monica Macovei nu a candidat niciodată pentru un post ales uninominal în România (primar, președinte de CJ, parlamentar etc.). Dintr-un motiv simplu: nu ar fi fost aleasă. Cred că asta spune multe în privința șanselor pe care le are PDL cu ea în frunte... În plus campania groaznică de antiimagine pe care o duce USL împotriva ei, dorind să o prezinte în fața oamenilor ca „procuror comunist”, care „niciodată nu reprezintă democrația” o face destul de nepopulară printre cei ce nu sunt actualmente susținători ai PDL. Elena Udrea, pe de altă parte, în ciuda demonizării de care are și a parte, este mai charismatică, are susținerea unor oameni importanți cu resurse financiare (Banii nu pică din cer pentru campanie, dacă Macovei nu știe să mențină un echilibru, se mută toată finanțarea la USL și ea rămâne singură?!) și a reușit, cât de cât, să obțină la alegeri și în 2008 și în 2012 niște scoruri rezonabile. Ce să zic, și eu, din perspectiva aprecierii personale, o susțin categoric pe doamna Macovei. Însă nu știu câtă capacitate are dumneaei odată pusă față în față cu electoratul. Va reuși să-l convingă să o voteze personal, nu doar pe listă?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca să dau un răspuns direct, pe mine va reuși să mă convingă. Prin urmare eu personal o susțin.

    Orice persoană ar fi în fruntea opoziției acum și nu ar face jocul Rusiei și rețelelor securiste și financiare din România ar fi subiectul unei campanii de antiimagine.

    Cei care evaluează un om pe baza unei campanii de imagine și nu pe baza faptelor actuale și recente sunt un gen de electorat care nu are nici o legătură cu electoratul țintă al unei drepte moderat-creștine, pe care grupul din jurul lui Macovei îl reprezintă. Macovei se adresează oamenilor care au fost capabili prin forțe proprii și cu oarecare integritate să se descurce în viață. Asta nu se poate face de către cineva care este foarte ușor de manipulat.

    Părerea mea este că acum este important să există o opoziție reală și decentă, morală. În acest moment nu mai există opoziție structurată în Românie. Eu cred că Monica Macovei poate fi liderul acestei opoziții.

    Poate că Elena Udrea este charismatică, dar nu pentru mine. Eu pot vota Udrea doar ca răul cel mai mic. În timp ce Macovei este exact pe profilul meu de valori.

    RăspundețiȘtergere