Nu locul ci modul

Nu locul ci modul

duminică, 16 noiembrie 2014

Un po' di pazienza, e' per la tua nazione: cuvânt la duminica bunului samarinean

Nu este o întâmplare că azi e duminica bunului samarinean. România căzută între tâlhari  a fost găsită plină de răni în drum de oamenii din diaspora. Milostivi, s-au aplecat asupra ei și fac tot ce le stă în putință să îi fie mai bine. Gestul lor, iată, ne mobilizează și pe noi, rămașii în țară.

Sacrificiul, lupta pentru binele altuia, fac să empatizeze și străinii. Un pic de răbdare, e pentru țara ta, îi spune polițistul italian unui copilaș obosit la coada interminabilă.

Acesta este adevăratul ajutor pentru oamenii din țară, nu un pumn de arginți aruncați săracilor, nouă tuturor, fără a mai privi în urmă la ei. Ce vor face mai departe acești săraci, care le este soarta ? Ajutorul adevărat este însănătoșirea României, nu mita electorală ! Compasiunea pusă în practică în mod responsabil, nu disprețul.

Pur și simplu vrem să avem unde să trăim. Am votat pentru sperența de a avea unde mă întoarce, spune un om tocmai din Noua Zeelandă. Dreptul de a putea trăi sau întoarce acasă, nescris în Constituție,  dar mai presus de orice drept constituțional.

Cei mai buni dintre noi se sacrifică azi pentru a putea fi ceea ce suntem, aici. Ei șterg corupția și lașitățile transformate într-un mod de viață. Curăță rănile, le ung cu ulei și vin și ne duc până la prima casă de oaspeți.

Nu mai are nici o importanță câți au trecut nepăsători pe lângă România tâlhărită la drumul mare și lăsată dezbrăcată fără cunoștință în drum. Au privit în altă parte oameni care ar fi avut responsabilități în ce ne privește. Sau unii care erau chiar lângă noi, însăși indiferența noastră, incapacitatea de a ne revolta în fața răului. Noi înșine am privit în altă parte. De ce, nu mai contează.

Nu mai contează acum nimic decât însănătoșirea. Să ne alăturăm efortului bunilor samarineni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu